Cio betekenis: wat is het?

CIO staat voor chief information officer. Het zijn de mensen die de informatietechnologie, of IT, voor bedrijven afhandelen. De CIO is verantwoordelijk voor alle computer-gerelateerde behoeften die een bedrijf heeft, van het aannemen van nieuwe werknemers tot het goed draaiende houden van de servers.

Een CIO moet een zeer detail geori├źnteerd persoon zijn, want hij moet alles weten over de computersystemen van zijn bedrijf en hoe ze lopen voordat hij dagelijkse beslissingen kan nemen. Dit omvat niet alleen desktop computers, maar ook servers en telefoonlijnen en alle andere netwerkapparatuur die door hun bedrijf gebruikt wordt. Behalve dat ze moeten weten welke problemen zich op deze apparaten kunnen voordoen moeten CIO’s ook precies weten hoe ze allemaal samenwerken. Ze moeten ook op de hoogte blijven van software en hardware updates, want als er iets uitvalt hen moeten ze weten hoe ze ermee moeten omgaan.

Wat is een CIO oordeel?

Een CIO oordeel bestaat uit beoordeling van de prestaties van de CIO over minstens een jaar. De beoordeling vindt meestal eenmaal per jaar plaats, maar kan vaker gebeuren als de onderneming onlangs grote veranderingen in haar computerafdeling heeft doorgemaakt of als ze het gevoel heeft dat hun huidige CIO zijn werk niet naar behoren doet. Om bij deze beoordeling te helpen worden top CIO professionals ingehuurd om de prestaties van de CIO te beoordelen.

Wat verdient een CIO?

Een CIO verdient een gemiddeld salaris van 130.000 euro per jaar.

Waar staat CIO voor?

CIO staat voor chief information officer. Een CIO is de hoogste IT autoriteit in een organisatie en rapporteert aan de c-suite zoals c-level executives of CIO. Een CIO is verantwoordelijk voor alle IT-gerelateerde activiteiten in zijn bedrijf.

Waarom CIO?

De reden waarom je een CIO in dienst neemt is omdat de c-suite iemand wil hebben die alle IT-gerelateerde taken kan afhandelen. Een CIO is in staat elke situatie aan te kunnen omdat hij goed thuis is in de technologie van vandaag en zijn verantwoordelijkheden omvatten technologiestrategie, product architectuur, ontwerp en implementatie van oplossingen, samen met uitbesteding en licentieovereenkomsten.