Skimmen betekenis: wat is het?

Skimmen betekent dat je betaalgegevens worden ontnomen wanneer je je betaalkaart in een skimming apparaat duwt. Skimming apparaten kunnen overal geïnstalleerd worden waar creditcards gebruikt worden, zoals in winkels, geldautomaten en restaurants.

Als er geskimd wordt, zal je bank contact met je opnemen als er verdachte activiteit op je rekening is. Je moet ook zelf elke maand je rekeningen controleren om er zeker van te zijn dat er geen transacties buiten je medeweten zijn uitgevoerd.

Wat is market skimming?

Market skimming is een marketingstrategie waarbij een product tegen een hoge prijs wordt uitgebracht om een aura van exclusiviteit te creëren. Wanneer de populariteit een hoogtepunt bereikt heeft, wordt de prijs daarna verlaagd om meer klanten aan te trekken en de verkoop te vergroten. Op deze manier helpt skimmen bedrijven winst te maken bij early adopters die bereid zijn een premie te betalen voor nieuwe producten.

Wat moet je doen als je geskimd bent?

Als je geskimd bent moet je contact opnemen met je bank om het gebruik van de kaart te stoppen. Je moet ook alle kaarten annuleren die je in skimming-apparaten hebt laten zitten.

Wat kunnen criminelen met je pincode?

Criminelen kunnen met je pincode geld van je bankrekening afhalen. Ze kunnen de kaart ook gebruiken om goederen en diensten te kopen alsof het hun eigen kaart is.

Wat kun je doen tegen skimmen?

Wat je zelf kan doen tegen skimmen is heel voorzichtig te zijn met je betaalpassen en creditcards. Zodra je ergens gaat betalen is het goed om op de volgende dingen te letten:

  • Ziet de kaartlezer of het PIN pad er vreemd uit?
  • Is er iets ongewoons aan, zoals losse stukjes plastic?
  • Zijn er aan een van beide apparaten hulpstukken zichtbaar die er niet lijken te horen?

Wat kan iemand met je pincode?

Als iemand anders je pincode heeft kunnen ze geld van je bankrekening afhalen. Ze kunnen je kaart ook gebruiken om goederen en diensten te kopen alsof het hun eigen kaart is.

Wat is anti skimming?

Anti skimming is de term die gebruikt wordt om elke technologie aan te duiden die gevoelige informatie op skimming-apparaten wil beschermen. Er zijn enkele anti-skimming sleeves te koop, hoewel deze niet bijzonder doeltreffend zijn om skimming te voorkomen – ze maken skimming alleen maar tijdrovender en moeilijker.

Kan een pinpas gekopieerd worden?

Je pinpas kan gekopieerd worden want skimming apparaten kunnen de gegevens van de magneetstrip op je kaart kopiëren terwijl je ermee betaalt voor goederen en diensten.

Is skimmen verzekerd?

Als er skimming op je betaalkaart heeft plaatsgevonden moet je dat onmiddellijk aan je bank melden. Je bank vergoedt het geld dat als gevolg van skimming verloren is gegaan.

Hoe werkt contactloos zakkenrollen?

Bij contactloos zakkenrollen worden skimming apparaten geplaatst op kaartingangen van het openbaar vervoer, zoals bushaltes. De skimmers vangen de gegevens van je contactloze betaalkaarten op en slaan ze draadloos op.

Hoe weet ik of mijn pas geskimd is?

Zodra je pas geskimd is dan kom je hier vaak pas later achter. Als je geluk hebt blokkeert de bank je bankpas bij een verdachte transactie. Vaak belt de bank ook zijn klanten als er vermoeden is van skimmen.

Hoe gebeurt skimming?

Skimming gebeurt wanneer skimmer apparaten gebruikt worden om alle bankpasgegevens van een betaalautomaat of geldautomaat op te slaan. Deze skimmers bestaan meestal uit een lezer en pincode toetsen die niet werken, maar wel de gegevens van je kredietkaart vastleggen.

Hoe herken je skimmen?

Skimmen kan je herkennen door skimming apparaten, skimmer lezers en skimming toetsenborden. Deze skimming apparaten zien er vaak uit alsof ze van de geldautomaat of pinautomaat zelf komen. Daardoor is het lastig om te herkennen.

Bekijk ook: cardtrapping.